Dublin, 2019. július 8.


Ma volt az első tanítási nap. A tanfolyam címe: Educational Apps and Audiovisuals in the Classrom. Oktatásban felhasználható internetes alkalmazásokat, video és képszerkesztést fogok tanulni két héten át angol nyelven.
Sajnos az utolsó pillanatban, az utazás előtti napon derült ki, hogy az óráink délután lesznek – így nagyon meg kell tervezni, hogy délelőtt mit nézünk meg, hogy legyen idő mindenre.
Ma csak az iskola körüli utcákban sétáltam kicsit, izgatott voltam, hogy milyen lesz az első sulis nap.
Az első foglalkozáson (13.30-tól) a csoporttársak megismerkedtek egymással. Tizennégyen vagyunk: egy tanárnő Spanyolországból, négyen Franciaországból (egészen pontosan az Reunion Islandról, Franciaország tengeren túli területéről, volt gyarmatáról), négyen Németországból, egy Szlovéniából, továbbá négyen Magyarországról. Akik egy országból érkeztek, azok sem ismerték egymást. Az oktató Philip dublini. Ő tartja az órákat ezen a héten.
Az ismerkedést szó szerint kell érteni: mindenki mindenkivel beszélgetett kb. 5 percet, majd Philip kérdezgetett. A csoporttársak mindegyike kiválóan beszél angolul, sokan angoltanárok. Nagyon nehéz lépést tartanom velük.
Megkezdődtek a prezentációk is, két csoporttársunk mutatta be az országát és az iskoláját.
Ezután egy megosztó felülettel ismerkedtünk meg, ez a Slack – olyan, mint a Google Drive.
Egy Kahoot vetélkedő segítségével kaptunk információkat Dublinról. Ezt követően Kahoot vetélkedő szerkesztése volt a feladat. Ez nekem nem volt teljesen új, mert már a digitális alprogrami képzésen már tanultam és használtam is. Vetélkedőt szerkeszteni angolul…..ez viszont iszonyat nehéz volt. Philip megmutatta, hogy a Kahootnak létezik egy fajtája, a Challenge, amit a tanulók a telefonjukra letöltött app segítségével játszanak. Jópofa, ezt érdemes lesz majd használni.
Alaposan elfáradtam, nehéz nap volt.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Dublin, 2019. július 14.

Dublin, 2019. július 9.

Dublin, 2019. július 17.