Dublin, 2019. július 13.


Az első teljes hétvége Dublinban…
Az iskola mára egész napos kirándulást szervezett nekünk. Korán reggel külön busszal indultunk az iskola elől nyugat felé, megnézni a híres Moher sziklákat.
Gyakorlatilag kelet-nyugati irányban átutaztuk az egész ír szigetet. Tényleg zöld…gyönyörű tájakat láttunk, régi várromokat, kastélyokat. Hosszú volt az út, dél körül érkeztünk Galwaybe. Ez egy csodálatos városka a nyugati parton, egy igazi ékszerdoboz. Szűk utcácskák, pubok, utcazenészek, mutatványosok…és rengeteg turista mindenhol. Mivel szombat van, piac nap is. A piac a középkori templom körüli utcácskákban és tereken volt. Nagyon tetszett, akár egész nap is elsétálgattunk volna. Sajnos kevés időnk volt, de azért még az belefért, hogy megkeressük azt a pici ékszerüzletet, ahol először készítettek Claddagh-gyűrűt. A koronás szívet tartó két kéz gyűrűt formál, és mára hagyományos ír jelképpé vált.
Továbbindultunk. és már alig vártuk, hogy elérjük a világ egyik legszebb természeti képződményeként emlegetett Cliff’s Mohert. A 100 méternél magasabb sziklák szinte függőlegesen szegélyezik az Atlanti-óceánt. Félelmetes, de életre szóló élmény volt a sziklák tetején sétálni.
Csodálatos nap volt…









Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Dublin, 2019. július 14.

Dublin, 2019. július 9.

Dublin, 2019. július 17.